Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/motortec/public_html/inc/dbc.php on line 2
Uspješno završen 7. Pula Boat Fair | Motortech Consulting d.o.o. Pula

Vijesti

Uspješno završen 7. Pula Boat Fair

Uspješno završen 7. Pula Boat Fair

Podjelom priznanja i nagrada završio je 7. međunarodni sajam proizvođača i distributera brodske opreme i brodova Pula Boat Fair koji je ove godine okupio više od stotinu domaćih i stranih izlagača, proizvođača i gospodarstvenika u Tehnomontovoj Marini Veruda u Puli. Bila je to prilika da se tijekom tri dana na jednom mjestu susretnu proizvođači koji su međusobno razmjenjivali iskustva, kontakte i dogovarali potencijalu poslovnu suradnju s ciljem predstavljanja i otkrivanja novih proizvoda i usluga kao i istraživanja novih poslovnih mogućnosti.

Organizacijski tim Motortech Consulting-a kao izvršnog organizatora izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom sajamskom ponudom i posjećenošću. Ovogodišnji je sajam prema ocjenama i najozbiljniji dosada što potvrđuju i brojne pozitivne reakcije izlagača i publike, što je svakako poticaj za dodatni iskorak po pitanju kvalitete i ponude za 2017. godinu.

U sklopu 7. Pula Boat Fair-a već tradicionalno, održani su međunarodni poslovni susreti u organizaciji HGK Županijske komore Pula i Europske poduzetničke mreže. Ove godine, poslovni su razgovori okupili pedesetak sudionika, poslovnih subjekata iz čitave Hrvatske, iz Italije, Srbije, Slovenije i Turske čime se postiglo kvalitetno sektorsko umrežavanje i kreiranje novih poslovnih prilika i mogućnosti.

Ovogodišnji je sajam protekao u znaku 160 godina Uljanika, a završni dan održane su prezentacije izlagača. Jedan od ciljeva pulskog brodogradilišta jest da se što više hrvatskih dobavljača i proizvođača uključi u zahtjevan proces izgradnje specijaliziranih brodova kakve Uljanik proizvodi. Nakon toga uslijedila je svečanost dodjele strukovne nagrade i velike plakete najuspješnijem izlagaču proizvoda koji je premijerno izložen na PBF-u 2016., uz dodjelu nagrada i autorima najuspješnijih fotografija na natječaju "Riblje oko 2016."

Tako je strukovna nagrada i velika plaketa za najuspješnijeg izlagača premijerno izloženih proizvoda dodijeljena tvrtkama Tema d.o.o. i Motortech Consulting d.o.o. za zajednički projekt – Hibridni brodski pogon. Nagrade su preuzeli Branimir Ružojčić, direktor tvrtke Tema d.o.o. i Alen Komparić, predsjednik Skupštine Motortech Consultinga. Što se tiče foto natječaja Riblje oko 2016., ocjenjivački sud u sastavu Eros Čakić i Dubravko Kujavec je Zlatno riblje oko dodijelio Edni Jurcan za fotografiju "Ples nad morem" zbog tematske originalnosti i fotografske vještine. Specijalna diploma Riblje oko ide autoru Igoru Popoviću za fotografiju "Sea of passing time", a druga specijalna diploma Riblje oko Katarini Guini za seriju fotografija. Riblje oko za najpopularniju fotografiju po odabiru posjetitelja dobio je Valter Zanko. Nakon dodjele priznanja, Mojca Tavčar Benčić u ime pokrovitelja tvrtke Uljanik Tesu Elektronika izvukla je sretnog dobitnika vrijedne nagrade, a riječ je o električnom biciklu.

15.-16. listopada, Jedriličarski Savez Istarske Županije i Pula Boat Fair organizirali su i ove godine Regatu Zlatna Ribica PBF za klase Laser Radial, Laser 4.7 i Optimist na pulskoj Bunarini. Ukupno je nastupilo 71 jedriličar iz 8 jedriličarskih klubova Istarske županije. Time je i zaključen ovogodišnji sajam i postavljene su jasne smjernice za 8. Pula Boat Fair koji nas očekuje u Listopadu 2017.