Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/motortec/public_html/inc/dbc.php on line 2
Motortech Consulting i 3. maj potpisali ugovor o kupoprodaji brodske opreme za novogradnju 514 | Motortech Consulting d.o.o. Pula

Vijesti

Motortech Consulting i 3. maj potpisali ugovor o kupoprodaji brodske opreme za novogradnju 514

Motortech Consulting i 3. maj potpisali ugovor o kupoprodaji brodske opreme za novogradnju 514

Pulski Motortech Consulting, vodeći proizvođač dizel-električnih agregata u Hrvatskoj i Brodogradilište 3. maj iz Rijeke potpisali su ugovor o kupoprodaji modula agregata za nužnost za novogradnju 514.

Novogradnja 514, odnosno brod za prijevoz automobila i kamiona bio je dio stečajne mase Uljanika koji je kupilo Ministarstvo financija te je početkom travnja Vlada RH na svojoj sjednici odobrila zaduženje za završetak gradnje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak u iznosu od 22 milijuna eura.

Velik je to posao za Brodogradilište 3. maj kojim se nastoji potaknuti revitalizacija hrvatske brodogradnje, pri čemu Motortech Consulting kao najpoznatiji proizvođač dizel-električnih agregata u Republici Hrvatskoj ima nezaobilaznu ulogu u dobavi brodske opreme.

Od strane Brodogradilišta 3. maj ugovor je potpisao direktor Edi Kučan, a potpis za Motortech Consulting stavio je direktor Livio Bolković koji je pritom napomenuo kako je to nastavak dugogodišnje uspješne suradnje ovih dviju tvrtki.

„Do konca ove godine očekujemo i potpisivanje novog ugovora, vezanog uz isporuku dizel-električnog agregata u nužnosti za novi polarni kruzer koji se treba izgraditi u Brodogradilištu 3. maj“ istaknuo je direktor Bolković.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi nešto više od milijun kuna a radi se o modulu brodskog dizel-električnog agregata za nužnost tipa ADBK HCN 434D – D2866LXE20, nazivne snage 192 kWe, nazivnog napona 3*450V i nazivne frekvencije 60Hz pri 1800 okretaja u minuti. 

Spomenuta oprema podliježe klasifikacijskim pravilima Bureau Veritasa, a planirani rok isporuke je početkom mjeseca kolovoza ove godine.