Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/motortec/public_html/inc/dbc.php on line 2
Otvorene prijave 7. Pula Boat Fair-a | Motortech Consulting d.o.o. Pula

Vijesti

Otvorene prijave 7. Pula Boat Fair-a

Otvorene prijave 7. Pula Boat Fair-a

Otvorene su prijave za ovogodišnji, 7. po redu Pula Boat Fair, koji će se od 12.- 14.10. održati u Tehnomont Marini Veruda u Puli u organizaciji HGK i Motortech Consulting d.o.o. Radi lakše organizacije pozivamo Vas da Vaše prijave pošaljete što prije i na taj način ostvarite dodatni popust na izlagački prostor. Podsjetimo se strukovnog dijela proglama od prošle godine:

Poslovni susreti BUSINESS TO BUSINESS obilježili drugi dan PBF-a

Drugi dan 6. Međunarodnog sajma brodske opreme i brodova Pula Boat Fair obilježen je međunarodnim poslovnim susretima, koji svake godine ističu poslovni segment sajma. Sajam su u četvrtak posjetili i ministar turizma Darko Lorencin, istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić. Darko Lorencin čestitao je organizatorima, rekavši kako je nautika izrazito važan segment turizma te da tri do četiri posto fizičkog prometa ostvari gotovo 11% prihoda turizma RH. Ovako specijalizirani sajmovi prate nautiku i omogućavaju svim poduzetnicima uključenje u segment, dodao je. Brodogradnja je u Istri, poglavito u južnom dijelu poluotoka tradicija, koja osim velikih tvrtki veže za sebe i veliki broj malih , koje vrlo uspješno posluju i zajedno izdižu konkurentnost naše brodogradnje, izjavio je ministar turizma Darko Lorencin u Tehnomontovoj Marini Veruda.

Poslovni susreti osmišljeni su s ciljem povezivanja tvrtki, na način da im se omogući predstavljanje novih proizvoda i usluga. Susreti pomažu i kod pronalaska potencijalnih klijenata, partnera za ulaganje i partnera za inovacijske projekte. Sudionici poslovnih susreta ciljano dolaze na poslovne razgovore i nisu nužno izlagači na sajmu. Poslovne susrete organiziraju HGK ŽK Pula i Europska poduzetnička mreža pri HGK. Sudionike poslovnih susreta jučer je posjetio i potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije, Josip Zaher. Ovogodišnji su poslovni susreti okupili 60-ak sudionika iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije , Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne gore i Kine.

POLITEHNIKA PULA predstavila svoj program, studente i profesore

Treći dan 6. međunarodnog sajma brodske opreme i brodova Pula Boat Fair, koji se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula te Motortech Consultinga održao u Tehnomontovoj Marini Veruda, protekao je u znaku stručnih predavanja. Organizatori su uz pomoć Politehnike Pula Visoke tehničko-poslovne škole, stručnoj javnosti predstavili ovu obrazovnu ustanovu, njezin program, profesore i studente. Dekan Politehnike, mr.sc. Davor Mišković rekao je pritom kako je potrebno da Politehnika, sada i sa novim prostorima i opremljenim laboratorijima na Rivi 6 u Puli, agresivnije izađe u javnost, budući je u regiji jedina obrazovna ustanova ovoga tipa. Nakon što je ukratko predstavio obrazovni program koji se nudi kod njih, Mišković je najavio i nove smjerove, od kojih su najbliže ostvarenju studij informatike i studij zaštite za vatrogasce. Potom su zainteresiranoj publici predstavljeni i bivši studenti politehnike, a sada uspješni mladi poslovni ljudi, zaposleni u proizvodnim pogonima Tvornice stakla i Uljanika u Puli. Svi su prenijeli svoja iskustva tijekom školovanja, potom prakse i naposlijetku kazali na koji su način stečena znanja primijenili na svojim radnim mjestima.

Profesor na Politehnici i redovni profesor na Tehničkom fakultetu u Rijeci, dr. Božo Smoljan posvjedočio je kako mnogi mladi ljudi nakon studiranja na Politehnici u Puli nastavljaju svoje školovanje uz rad upravo na ovoj ustanovi. Održana su potom i dva predavanja. O "Brodsko-električnoj propulziji" govorio je dr.sc. Branimir Ružojčić, profesor na Politehnici i vlasnik "Tema" d.o.o. , dok je mr.sc. Radovan Jokić izlagao o "Izvorima energije na brodu".